Vyplatí se kupovat drahé kvalitní hračky pro děti?

Asi není třeba říkat, že si děti rády hrají. A má to svůj důvod. Připravují se tak zábavnou formou na budoucí život. Mohou si tak bez nebezpečí vyzkoušet situace, kterým budou vystaveni jako dospělí, a naučit se je řešit. Navíc se při venkovních hrách rozvíjí jejich pohybové schopnosti a má to i pozitivní vliv na jejich zdraví.

Avšak velmi často ke hrám potřebují hračky. Naštěstí jsou již pryč doby, kdy si musela většina z nich vystačit se starou špulkou od nití a tím, co doma našly. Dnes máme v obchodech takový výběr, že si tam najde to své i ten nejnáročnější malý zákazník.

domecek1

Avšak jako u jakéhokoliv jiného zboží, i zde najdeme jak kvalitní hračky Chytrá liška, tak i ty méně kvalitní. Děti samozřejmě mezi těmito ještě nedokážou příliš rozlišit. Jim jde především o to, aby se jim líbila, a příliš nechápou, že se jim zanedlouho rozbije.

Zde tedy přicházíme na řadu my, rodiče. Je na nás, abychom naše potomky navedli na správnou cestu. Otázkou však je, zda se zde skutečně vyplatí investovat do kvality. Přiznejme si totiž, že některé dětské produkty jsou skutečně předražené, a to jen proto, že na sobě mají obrázek některé oblíbené postavičky.

Navíc je třeba vzít v úvahu, že daná hračka nemusí naše dítě bavit dlouho. Například telefon, který vydává po zmáčknutí tlačítek nejrůznější zvuky, bude oblíben mezi malými dětmi, avšak jakmile trochu odrostou, rychle je přestane bavit.

ksiltovka1

Zde je dobré zamyslet se, pro jakou věkovou skupinu je daná hračka určena. Obecně platí, že čím obyčejnější je, tím díle si s ní dítě bude hrát. Například s míčem si hrají děti snad všech věkových kategorií. Naproti tomu výukový počítat pro nejmenší je dlouho bavit nebude.

Je zde tedy potřeba uvážit více věcí. Především také bezpečnost. U těch nejlevnějších produktů je totiž také největší pravděpodobnost, že se rozbijí a naše dítě se například o odpadlý kus poraní. Také budou nejspíše obsahovat škodlivé látky. A že to není zrovna dobré pro zdraví, není třeba říkat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup